Winkelen in Basel

winkelen baselWil je tijdens je stedentrip heerlijk winkelen in Basel? Dan heb je genoeg keuze! Van grote winkelstraten met de bekende ketens en luxe merken tot gezellige winkelstraatjes met boutique winkeltjes. Maar ook overdekte winkelcentra waar je tijdens de koude dagen uitstekend kunt shoppen in Basel. Of je nu een dikke portemonnee hebt of op zoekt bent naar koopjes, het kan in Basel!

Waar winkelen in Basel?

In en rond het centrum van de stad zijn veel winkels te vinden. Met name in Altstadt Grossbasel kun je heerlijk shoppen. De Freie Strasse (in het verlengde van de Marktplatz met het Rathaus) bezit de meeste shops, met bekende ketens als Zara, H&M en de New Yorker. Maar ook voor het duurdere segment ben je hier aan het juiste adres. Van Louis Vuitton tot juweliers en bekende Zwitserse horlogemerken.

Een andere winkelstraat in de Altstadt is de Steinenvorstadt, grenzend aan de Barfüsserplatz. Hier vind je onder andere Nike, Vero Moda, Jack & Jones en Foot Locker. Het leuke aan deze straat is dat je er net zo veel kledingwinkels als horeca vindt. Wissel het shoppen af met een biertje bij Mr. Pickwick, drink een kopje koffie bij Starbucks of ga voor een sandwich in één van de lunchrooms.

winkelen in basel

Aan de andere kant van de Rijn, in Altstadt Kleinbasel, ben je voor de leukste shops aan het juiste adres rond de Claraplatz. Greifengasse en Clarastrasse bezitten zowel winkels van bekende ketens als kleinere boetiekjes en winkeltjes.

Tip: charmant Spalenberg

winkelen baselNaast grote winkelstraten met veel bekende internationale ketens kun je in Basel ook heerlijk in kleine winkeltjes met tweedehands kleding rondneuzen. De leukste plek hiervoor is de knusse Spalenberg, in Altstadt Grossbasel. In dit smalle bochtige straatje hebben de winkeliers nog tijd om je te begroeten. Van kleine antiekwinkels en cadeauwinkeltjes, tot vintage meubelzaakjes en een heuse kerstwinkel, je vindt het hier allemaal. Sluit de dag af in één van de vele restaurants. Maar ga pas terug naar je hotel in Basel als je de Spalentor in de Spalenvorstadt hebt bewonderd.

Shoppen in overdekte winkelcentra

Bezoek je Basel in de koude wintermaanden, dat bieden de overdekte shopping centra uitkomst. Basel beschikt er een aantal en zijn allemaal goed bereikbaar met eigen auto, maar ook met het openbaar vervoer. De grootste malls zijn het ondergrondse St. Jakob-Park Shopping Center, pal onder het voetbalstadion van FC Basel, en Stücki Park.

Markt in Basel

Er zijn het hele jaar ook veel gezellige markten in Basel. Van de wekelijkse farmers’ market met de bekende groente-, vlees- en fruitkraampjes, tot vlooienmarkten en de Kerstmarkt in november en december. De markten in Basel vinden vooral plaats op de Barfüsserplatz, in het hart van Altstadt Grossbasel, en op de Petersplatz, net iets buiten het centrum. Op laatstgenoemde plein vindt iedere zaterdag een vlooienmarkt plaats (zie onderstaande foto). Voor de kerstmarkt kun je daarnaast ook terecht op de Münsterplatz.

markt basel