Overnachten in Basel

Basel is één van de grootste steden van Zwitserland. Er vinden veel evenementen en beurzen plaats. Het is tevens de poort tot de rest van het land. Dit zorgt ervoor dat Basel over een groot aantal overnachtingsplekken beschikt. Zwitserland is echter geen goedkoop land, waardoor er ook veel voor een overnachting dient te worden betaald. Toch goedkoop overnachten in Basel? Gelukkig zorgt het grote aanbod met hotels en de ligging op het drielandenpunt met Frankrijk en Duitsland ervoor dat er naast dure 4- en 5-sterren hotels ook voldoende goedkope alternatieven zijn. We geven graag tips voor leuke accommodaties in Basel.

Waar in Basel overnachten?

Ondanks de relatief dure hotels en andere verblijven is het wel degelijk mogelijk om goedkoop te overnachten in Basel. In dat geval is het echter wel van belang dat je weinig waarde hecht aan de locatie van de verblijfplaats. De hotels rond het station, in het oude stadscentrum en nabij de Rijn zijn over het algemeen aan de prijs.

Zit je net buiten het centrum van Basel of kies je voor een hotel in een aangrenzende plaats, dan kun je voldoende betaalbare opties vinden. Bijvoorbeeld in Wheil am Rhein, dat net over de grens in Duitsland ligt. Vanuit deze plaats is een directe tramverbinding met het centrum van Basel. Of ga voor een hostel. Basel is naast een zakenstad ook een stad met veel studenten. Dat heeft ervoor gezorgd dat er ook veel betaalbare hostels zijn te vinden.

Tip!

Met het gezin op vakantie naar Basel? In dat geval kijk je natuurlijk naar andere faciliteiten. Bekijk de beste familiehotels in Basel.