Basel bezienswaardigheden

Aan Basel bezienswaardigheden geen gebrek. Naast interessante musea, het prachtige oude centrum van de stad en natuurlijk de oever van de Rijn, heeft Basel nog een groot aanbod aan leuke attracties.

Tijdens een stedentrip in Basel kun je er niet omheen, de Rijn. Deze rivier neemt een belangrijke plek in het dagelijks leven in. Wat meteen opvalt is de krachtige stroming. Desondanks duiken de inwoners van Basel in de zomer massaal in de Rijn. Ze laten zich met de stroming meenemen en komen zo een paar kilometer verder weer aan land. Ook op de kades langs de Rijn is het in de zomer goed toeven. Naast verschillende eettentjes maken de Basler graag gebruik van hun eigen barbecue. Ook de rest van het centrum is het bezoeken meer dan waard. Bijvoorbeeld rond de Münsterplatz en de Barfüsserplatz. In de winter vind je op en rond deze pleinen sfeervolle kerstmarkten.

Meer Basel bezienswaardigheden

Naast de kerstmarkt van Basel heeft de stad nóg een groot evenement in de winterperiode: carnaval. Tijdens Fasnacht, zoals het hier wordt genoemd, staat de stad 3 dagen lang in het teken van optochten en muziek. Smaakt dat naar meer, bekijk dan het overzicht alle evenementen in Basel. Ook het bezoeken van een museum in Basel mag uiteraard niet ontbreken tijdens een stedentrip. De stad bezit enkele toonaangevende kunstmusea. Hieronder vind je meer informatie en tips over de belangrijkste Basel bezienswaardigheden.