Beste reistijd Basel

beste reistijd baselBasel is een prachtige stad voor een stedentrip. Vanwege de kunst, maar ook dankzij de cultuur. Bezoek je een evenement in Basel, dan is je agenda al ingevuld. Ga je een lang weekend weg zonder verdere plannen, dan heb je ongetwijfeld de vraag wat de beste reistijd Basel is. Wij geven je het antwoord.

Genoeg websites die je willen vertellen hoe sneeuwzeker Basel is. Maar dat is net zo gek als naar Lapland gaan voor een zonvakantie. Ja, in Basel valt in de winter meestal voldoende sneeuw, maar de beste reisperiode voor Basel is niet in de winter.

Beste reistijd Basel: april tot oktober

De beste reistijd voor Basel is april tot en met oktober. Waar de winters in Basel fris kunnen zijn, met geregeld veel sneeuw, daar is het in het voorjaar al vroeg goed toeven in deze Zwitserse stad op het drielandenpunt met Frankrijk en Duitsland. Waar de winters vaak streng zijn, daar lopen de inwoners van Basel in de lente en zomer met een grote glimlach over straat. Vanaf april tikt de thermometer namelijk al vaak de 20 graden aan.

De meeste festivals en evenementen in Basel vinden in de maanden juli en augustus plaats. Dit zijn de warmste maanden in Basel, waarbij de temperatuur geregeld zelf oploopt tot 35 of 40 graden. Dat komt doordat de stad niet heel hoog gelegen is, zoals andere steden in Zwitserland. In de buurt van Basel bevinden zich geen hoge bergen. De uitlopers van de Alpen beginnen pas een stuk verder naar het zuiden.

Tip: mei en september

Als je een stedentrip naar Basel maakt kunnen we het ons goed voorstellen dat je geen zin hebt in bloedhete dagen. Om af te koelen duiken de inwoners van de stad vaak in de snelstromende Rijn. Ze laten zich handig door de stroming meenemen. Wil je echter meer van de stad zien dan alleen de Rijn, zonder dat je om de paar meter de schaduw moet opzoeken? Ga dan in de maanden mei of september, een heerlijke reisperiode met een fijn klimaat in Basel.

Het voordeel van mei en september is bovendien dat je het absolute hoogseizoen vermijdt. Voor een kamer in hotels in Basel betaal je in de topmaanden juli en augustus de hoofdprijs. Ook vanwege de evenementen in die maanden. Bezoek daarom Basel net buiten de zomermaanden.

beste reisperiode basel