Campings Basel: kamperen in de buurt van Bazel

campings baselZwitserland is een prachtig vakantieland. Geweldige natuur met de hoogste bergen en diepste meren, heerlijk eten en vriendelijke mensen die bovendien hun talen spreken. Maar Zwitserland beschikt ook over prachtige steden. Zoals bijvoorbeeld Basel, op het drielandenpunt met Frankrijk en Duitsland. Vanwege de strategische ligging van de stad zijn er veel goede hotels te vinden. Maar ook aan liefhebbers van kamperen is gedacht. Op zoek naar goede campings Basel? Of een camping bij Basel in de buurt? Er zijn een aantal uitstekende mogelijkheden om je tentje op te slaan of vanuit de caravan de stad en omgeving te verkennen.

Waarom in Basel kamperen?

Een groot deel van de automobilisten op weg naar het midden of zuiden van Zwitserland of naar een vakantiebestemming in Italië gaan bij Basel de grens over. Veel van hen laten de stad rechts liggen. Zonde. Als je eindbestemming nog niet vast staat of als je nog een paar dagen over hebt is een bezoek aan Basel zonder meer aan te raden. Het fijne van Basel is dat toeristen gratis met het openbaar vervoer kunnen reizen. Dus je kunt je auto gewoon laten staan en gebruik maken van het uitstekende netwerk met trams en bussen. Vraag naar de ov-tickets bij de receptie.

camping baselMaar waarom zou je tijdens je kampeervakantie Basel bezoeken? Een korte introductie. De stad is qua aantal inwoners de tweede stad van het land, na Zürich. Basel is gelegen op het drielandenpunt met Frankrijk en Duitsland en wordt door de Rijn in tweeën gesplitst. Zowel Grossbasel (links van de Rijn) als Kleinbasel (rechts van de Rijn) heeft genoeg highlights, maar de meeste hoogtepunten zijn in Grossbasel te vinden. Bekijk onze Top 10 bezienswaardigheden Basel om alles uit je bezoek te halen.

Camping in de buurt van Basel

In de buurt van Basel bevinden zich een aantal leuke campings, geschikt voor caravans, campers en tenten. Vlak buiten de stad bevindt je je meteen midden in de natuur. Groene valleien en schattige dorpjes domineren het landschap. Het Zwitserse gebied rond Basel wordt Baselland genoemd. Het grote voordeel hier is dat je snel in het centrum van Basel bent en wel profiteert van de stad (zoals gratis openbaar vervoer), maar dat de campings rustig gelegen zijn.

Basel ligt in het uiterste noordwesten van Zwitserland, maar is dus gelegen op het drielandenpunt. Ook vanuit Duitsland en Frankrijk is de stad goed bereikbaar. Het voordeel van gratis openbaar vervoer vervalt, maar ook het openbaar vervoer vanuit grensplaatsen is uitstekend verzorgd.

Campings Basel boeken: de Top 4

Er bevinden zich dus verschillende campings in de directe nabijheid van Basel. Op basis van de faciliteiten en beoordelingen is dit de Top 4:

1. Camping Waldhort, Reinach
2. Camping Frick, Aargau
3. Camping und Schwimmbad am Rhein, Kaiseraugst
4. Drei-Länder-Camp, Lörrach (Duitsland)

camping in de buurt van basel