Kerstmarkt Basel: een maand lang feest

kerstmarkt basel bezoekenDe kerstmarkten in Duitsland zijn leuk. Maar wil je een kerstmarkt in Europa bezoeken die sfeervol is en niet overbevolkt, dan ga je naar de kerstmarkt in Basel! Basel staat tussen eind november en eind december in het teken van Kerstmis. Op meerdere locaties in de stad zijn tal van kraampjes en stalletjes te vinden. Uiteraard is er ook aan de kinderen gedacht op de Basler Weihnachtsmarkt.

Kerstmarkten in Basel

Hoewel de hele stad vanaf eind november in het teken van kerst staat, concentreren de evenementen in Basel zich deze periode vooral rond de pleinen Barfüsserplatz en Münsterplatz (rond de Munster van Basel). Waar de rest van Basel versierd is met lichtjes, kerstbomen en andere decoratie, daar staan de Barfüsserplatz en de Münsterplatz helemaal in het teken van Kerstmis. Zo vind je er onder andere honderden kraampjes waar je allerlei kerstprullaria kunt kopen, kun je op de foto in de gezellige kerststalletjes en kunnen kinderen (en volwassenen) zich vermaken in kermisattracties, zoals een reuzenrad en draaimolen.

Eten en drinken op de kerstmarkt

Naast stalletjes met kerstartikelen zijn er op de Basler Weihnachtsmarkt ook voldoende ‘foodtrucks’ en kraampjes te vinden waar je hapjes en drankjes kunt kopen. Van glühwein en warme chocolademelk tot typische Zwitserse gerechten. Zwitsers houden van tradities en eten deze periode veel kaasfondue, raclette en rösti. Tijdens een bezoek aan de kerstmarkt van Basel mag dit zeker niet worden overgeslagen. Op en rond de Münsterplatz en Barfüsserplatz zijn er gezellige kleine stubes gebouwd waar je warm en knus kunt genieten van het heerlijke eten en kerstmuziek.

kerstmarkt basel

Andere activiteiten tijdens kerst in Basel

Ben je even klaar met de kraampjes op de kerstmarkten van Basel? Geen man over boord. Vanaf eind november staat de hele stad in het teken van kerst. Zowel op de pleinen als elders in de stad. Reis met de speciale kersttram naar Kleinbasel, waar je in de vorm van Adväntsgass een kleinschalige kerstmarkt vindt, waar je vooral lokale bezoekers treft. Maak een rondvaart op de Weihnachtsfähre en geef je ogen de kost bij Cirque Noël De Bâle. Vergeet tot slot ook geen bezoek te brengen aan Johann Wanner Weihnachtshaus, aan de Spalenberg. Een winkel van maar liefst 500 m² aan kerstartikelen. Alle activiteiten vind je op de site van Toerisme Basel.

Basel bezoeken in december

Overtuigd? Naast de kerstmarkt en kerstactiviteiten zijn er in december uiteraard nog veel meer leuke dingen om te zien en doen in Basel. Combineer de kerstmarkt bijvoorbeeld met een bezoek aan de beste musea van Zwitserland, of ga heerlijk shoppen. Alle winkels en musea zijn in december gewoon open.

Tip!

Basel is eenvoudig te bereiken. Reis bijvoorbeeld rechtstreeks met de trein van Amsterdam naar Basel. Treintickets voor de comfortabele ICE zijn er al vanaf € 38 per enkele reis. Liever vliegen naar Basel? Zowel KLM als easyJet vliegt dagelijks meerdere keren van Amsterdam naar Basel. Omdat Basel een zakenstad is, zijn er uiteraard genoeg hotels in Basel te vinden. In iedere prijsklasse.

kerst in basel