Fietsen in Basel

fietsen in baselBasel is een erg compacte stad en de meeste bezienswaardigheden in Basel bevinden zich op loopafstand van elkaar. Daarnaast is het openbaar vervoer goed verzorgd. Desondanks is het een aanrader om fietsen in Basel te huren. “Fietsen in een Alpenland? Dat moet vast heel zwaar zijn”, horen we je denken. Dat valt gelukkig reuze mee, want Basel is naar Zwitserse maatstaven een relatief vlakke stad.

Het zal je meteen opvallen dat er heel veel wordt gefietst in Basel. De omstandigheden zijn dan ook ideaal. De afstanden in de stad zijn kort en op veel plekken zijn fietspaden of fietsstroken aangelegd. Zelfs de typische Nederlandse ‘bakfietsen’ worden in Basel gretig gebruikt om kinderen mee te vervoeren. Kies je ervoor om een fiets in Basel te huren, dan ben je dus zeker niet een uitzondering op de weg. Automobilisten zijn gewend aan de tweewielers.

Fietsen huren in Basel

Een fiets huren in Basel kan op verschillende manieren en locaties. Zo zijn er meerdere bedrijven die her en der in de stad huurfietsen aanbieden. De handigste en voordeligste manier is via de landelijke organisatie Rent a Bike, dat is aangesloten bij de VVV van Basel.

Guest Bike Basel

fietsen huren baselIedereen die een hotel in Basel boekt, krijgt een zogenaamde BaselCard uitgereikt. Hiermee krijg je niet alleen korting op het openbaar vervoer en attracties, het biedt je ook de mogelijkheid om voordelig een fiets te huren.

De e-bikes van Rent a Bike zijn herkenbaar door de slogan Guest Bike Basel. De verhuur vindt plaats op het treinstation van Basel (Basel SBB). De kosten bedragen 20 Zwitserse frank per dag en je kunt een fiets maximaal 3 dagen huren. Neem voor het huren van een fiets de BaselCard en een geldige legitimatie mee naar het verhuurstation.
Meer informatie: Guest Bike Basel

Fietsen in Basel: routes

De mogelijkheden om te fietsen in Basel zijn eindeloos. Of je er nu voor kiest om alle attracties in de stad af te gaan, of dat je de stadsgrenzen verlaat, het is allemaal mogelijk. Sterker nog, je kunt met de fiets zelfs drie landen aandoen: Zwitserland, Frankrijk en Duitsland. Dankzij de ligging van Basel op het drielandenpunt. Vraag bij de fietsverhuurder om een plattegrond met de mooiste fietsroutes in Basel en omgeving.

fietsen in basel huren