Vliegtickets Basel

vliegtickets baselDe agglomeratie Basel bevindt zich precies op het drielandenpunt Zwitserland, Frankrijk en Duitsland. Ook het vliegveld is daar volledig op aangepast. De internationale luchthaven EuroAirport Basel Mulhouse Freiburg ligt in Frankrijk, maar op steenworp afstand van Zwitserland en Duitsland. Uniek in de wereld is dat de terminal in twee helften is verdeeld, één van de Zwitsers en één van de Fransen. Het gebouw is zo ingericht dat je het ook aan de Zwitserse zijde kunt verlaten. Ben je op zoek naar vliegtickets Basel? Dan kun je dankzij de internationale status van de luchthaven kiezen uit de drie vliegveldcodes BSL, MLH en EAP.

Goedkope vliegtickets Basel

Het voordeel van een belangrijke handelsstad als Basel is dat het aanbod met goedkope vliegtickets Basel groot is. Vanaf Schiphol in Amsterdam vertrekken dagelijks meerdere vluchten naar Zwitserland. De luchtvaartmaatschappijen KLM (waarbij de vlucht soms wordt uitgevoerd door Air France) en easyJet vliegen het hele jaar naar Basel. Dat drukt de prijzen van vliegtickets naar Basel. Een enkele reis Amsterdam-Basel duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten. Niet alleen vanuit Nederland is het mogelijk om naar Basel te vliegen. Ook vanuit grensluchthavens in België en Duitsland gaan rechtstreekse vluchten. Zoals bijvoorbeeld vanuit Brussel en Düsseldorf.

De beste reistijd voor Basel is de periode april-oktober, waarbij de maanden juni, juli en augustus de warmste maanden in Basel zijn. Ben je flexibel, hoef je niet perse in de warmste zomermaanden naar Basel én wil je goedkoop vliegen? Kies dan voor een ticket in april, mei, september of oktober.

Bekijk de beste deals

Van vliegveld Basel naar het centrum

Het vliegveld van Basel is zo ingericht dat je het gebouw zowel aan de Franse als Zwitserse zijde kunt verlaten. Heb je een hotel in Basel geboekt of ga je vanaf Basel verder met de trein Zwitserland in? In beide gevallen verlaat je de luchthaven aan de Zwitserse zijde. Bang om aan de verkeerde kant te eindigen is niet nodig. Voorbij de bagagebanden wordt aan de hand van de Zwitserse en Franse vlag duidelijk gemaakt welke kant je op moet. Meer lezen over transfers naar het centrum van Basel, bekijk dan onze pagina over vervoer vanaf het vliegveld.

stedentrip basel vliegticket