Festivals en evenementen Basel

Basel is een echte festivalstad. Liefhebbers van muziek, kunst en cultuur komen in deze stad volledig aan hun trekken. Naast festivals worden er nog talloze andere evenementen georganiseerd, waarbij in veel gevallen de Rijn het middelpunt van de festiviteiten is. Bijvoorbeeld grote sportevenementen zoals het ATP-tennistoernooi, of de kerstmarkten van Basel in december. Het Basler carnaval (Fasnacht) is zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst geplaatst, vanwege het unieke karakter van het evenement. Het grootste zomerfestival van de stad is zonder meer IMFLUSS, met tal van optredens rond en zelfs op de Rijn.

Een bezoek aan Basel hoeft gelukkig helemaal niet duur te zijn. Ook niet als je van plan bent om een festival bij te wonen. Veel events zijn namelijk gratis toegankelijk. Of kosten een schijntje, zoals het Basler Rheinschwimmen, waarbij honderden mensen zich in de Rijn laten meevoeren met de sterke stroming. Evenementen Basel bezoeken? Zorg dan dat je op tijd in het bezit bent van een hotel in Basel, want het kan tijdens deze festiviteiten extra druk in de stad zijn.

Leukste evenementen Basel

De stad heeft het hele jaar een divers en groot aanbod met evenementen en festivals. Daarom zie je hieronder de belangrijkste en leukste evenementen in Basel, op maand gesorteerd. Naast deze festivals en evenementen zijn er nog veel meer leuke (gratis) events die je kunt bezoeken tijdens een stedentrip. Bekijk daarom ook de volledige overzicht met evenementen in Basel.