Musea in Basel

Basel is dé cultuurstad van Zwitserland. Naast interessante kunstbeurzen en prachtige galerieën beschikt de stad over toonaangevende musea. Je zou je met gemak een week kunnen vermaken in de stad, dankzij de ongeveer 40 verschillende musea. Het heeft liefhebbers van een museumbezoek dus heel veel te bieden. Het bekendste museum Basel is het Kunstmuseum en eigenlijk een must see in Basel. In 2013 is het door de London Times zelfs nog uitgeroepen tot het op 4 na beste museum ter wereld. Onlangs is dit museum vernieuwd waardoor het haar collectie heeft kunnen uitbreiden.

Leuk museum Basel

Een ander leuk museum in Basel is het Historisch Museum Basel, dat eigenlijk uit vier verschillende musea bestaat. Het Museum für Geschichte, dat gevestigd is in de mooie Barfüsserkirche op de Barfüsserplatz in hartje centrum, is de belangrijkste van de vier. De andere drie zijn het Museum für Musik, het Museum für Pferdestärken (gevestigd buiten Basel) en het Museum für Wohnkultur.

Andere populaire musea in Basel zijn het Museum Tinguely, het Museum der Kulturen, Fondation Beyeler en het Naturhistorisches Museum Basel. Ga je met kinderen naar Basel, dan is de Basler Papiermühle (papiermuseum) leuk om te bezoeken. Ben je na het bezoeken van de musea in Basel nog niet klaar? Ga dan ook naar de Kunsthalle Basel. Dit is een kunsthal voor hedendaagse kunst.