Trein naar Basel: comfortabel reizen

trein naar baselLiever niet met het vliegtuig naar Basel? Een andere comfortabele manier om naar Basel te reizen is door gebruik te maken van de trein. De treinverbinding tussen Nederland en Basel is erg goed. Kies je ervoor om met de trein naar Basel te gaan, dan kun je kiezen uit verschillende opties, waaronder zelfs een dagelijkse directe treinverbinding vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem.

ICE Amsterdam – Basel

Dankzij de luxe ICE is het mogelijk om vanuit Amsterdam met de trein rechtstreeks naar het centrum van Basel te reizen. Deze treintickets zijn eenvoudig online te boeken via NS International. De dagelijkse verbinding tussen Nederland en Zwitserland zorgt ervoor dat je in ongeveer 6,5 uur in de gezelligste stad van Zwitserland staat. De ICE International vertrekt iedere dag om 08.08 uur vanuit Amsterdam CS en rijdt in de loop van de middag station Basel SBB binnen. Aan boord van de ICE kun je de hele reis gratis gebruik maken van WiFi, zowel in de 1e als 2e klas. Daarnaast is er een bistro aan boord waar je eten en drinken kunt kopen.

Binnen Nederland doet de ICE naar Basel nog Utrecht CS en Arnhem aan, voordat het Duitsland binnen rijdt. In Duitsland stopt de ICE nog op verschillende stations, waaronder in Oberhausen, Düsseldorf, Keulen, Frankfurt en Freiburg. Voordat de trein naar Basel het eindpunt Basel SBB bereikt heeft het eerst nog een stop in grensstation Basel Badischer Bahnhof.

Boek hier je treintickets

station basel sbb

Trein naar Basel: goedkope treintickets

Met de ICE rechtstreeks van Amsterdam naar Basel? Het loont om de treintickets naar Basel al zo vroeg mogelijk online te boeken. Daarnaast is reizen tijdens werkdagen vaak goedkoper dan in het weekend.

ice baselHoef je niet perse rechtstreeks met de ICE naar Basel en vind je het niet erg om twee of meerdere keren over te stappen in Duitsland, dan ben je over het algemeen voordeliger uit. Kaartjes voor de trein naar Basel zijn er in dat geval vanaf € 38 enkele reis. Ook in dit geval geldt, vroeg boeken loont.

Boek hier je treintickets

Nog een laatste tip. Ga je met de trein naar Basel vanuit Nederland, België of Duitsland, dan stop je eerst op station Basel Badischer Bahnhof (Bad Bf). Dit treinstation ligt op de grens met Duitsland en daarom gelden voor dit station nog de Duitse voordelige tarieven. Vanaf Basel Bad Bf ben je binnen 10 minuten met de tram in het centrum van de stad.

Met de trein naar Zwitserland

Basel is de ideale stad om Zwitserland verder per trein te verkennen. Vanaf beide grote treinstations in Basel rijden treinen verder het land in. Zo is het mogelijk om rechtstreeks naar steden als Bern, Zürich, Luzern en Genève te reizen. Het kan lonen om in Zwitserland gebruik te maken van een OV-pas als de Swiss Pass of de Swiss Flexi Pass. Hiermee kun je met korting door Zwitserland reizen met de trein. Op de website van de Zwitserse spoorwegen kun je dergelijke OV-passen aanschaffen.

trein amsterdam basel