Wat te doen in Basel?

Basel is vanwege haar strategische ligging op het drielandenpunt, meerdere vluchten per dag en de daarbij horende goedkope vliegtickets niet alleen een uitstekend vertrekpunt voor een vakantie in Zwitserland, of als tussenstop voor de autovakantie naar Italië. De stad zelf is te mooi om over te slaan tijdens je doorreis. Ook als weekendje weg of citytrip is Basel een leuke bestemming. Maar wat te doen in Basel?

Leuke dingen om te doen in Basel

Dankzij de universiteiten in Basel is het een erg jonge stad, waar veel te doen is. Uiteraard is er de Rijn, waar vooral in de warme lente- en zomermaanden veel mensen samenkomen. Maar ook in de rest van Grossbasel (de linkeroever) en Kleinbasel (de rechteroever), zoals beide zijden van de Rijn worden genoemd, is genoeg vermaak. Denk aan café’s en restaurants, maar ook aan culturele attracties als musea, kerken en galerieën.

Basel staat in Zwitserland niet alleen bekend als cultuurstad, maar ook als een erg levendige stad. Ieder seizoen vinden er kleine en grote evenementen plaats. Het bekendste festival is het Basler carnaval (Fasnacht), dat als één van de grootste volksfeesten van Zwitserland wordt gezien. Een sportliefhebber? Met het Swiss Indoors Basel bezit de stad een hoog aangeschreven ATP-tennistoernooi. Ben je liever zelf actief? Huur dan een fiets in Basel.