Van vliegveld Basel naar centrum en station

vliegveld basel naar centrumJe bent veilig geland op de internationale luchthaven EuroAirport Basel Mulhouse Freiburg, maar dan? Hoe reis je vervolgens vanaf het vliegveld Basel naar centrum Basel? Of naar station Basel SBB, het grootste treinstation van Basel vanwaar de treinen naar de rest van Zwitserland gaan.

Op EuroAirport Basel

Allereerst dien je na aankomst op de luchthaven het juiste land in te gaan. Dat klinkt wellicht raar, maar de luchthaven bevindt zich precies op de grens van Frankrijk en Zwitserland. Gelukkig wijst het zich vanzelf. Bij de bagagebanden hangen grote borden met de vlaggen van beide landen die je naar het juiste richting wijzen. Om naar het centrum of station van Basel te gaan dien je logischerwijs te kiezen voor Zwitserland. De luchthaven is niet groot. Vanuit de aankomsthal sta je binnen enkele meters voor de terminal, waar de bussen en taxi’s vertrekken. Een taxirit naar het centrum van Basel kost ongeveer 50 Zwitserse frank. Het openbaar vervoer is aanmerkelijk goedkoper en bovendien goed verzorgd.

Bus vliegveld Basel naar station

vliegveld basel naar treinMet het openbaar vervoer naar het centrum van Basel? Neem daarvoor buslijn 50, die het station (Bahnhof SBB) als eindpunt heeft. Deze bussen vertrekken iedere 10 minuten pal voor de aankomsthal. ’s Ochtends en ’s avonds rijden ze iets minder vaak. Onderweg naar het station maakt de bus verschillende stops.

Wil je naar het gezellige centrum van Basel of het treinstation om je reis door Zwitserland verder te vervolgen, dan kun je tot de laatste halte blijven zitten. Een rit van het vliegveld Basel naar het station duurt ongeveer 17 minuten.

Een buskaartje aanschaffen voor bus 50 doe je op het vliegveld van Basel eenvoudig via de kaartautomaten bij de bushalte. De machines accepteren zowel pinpas, creditcard als contant geld. Een kaartje naar het station kost 4,70 Zwitserse frank, waarmee je in 2 zones kunt reizen. Dit is voldoende om in heel Basel te komen, inclusief overstap op andere bussen of tram.

Van centrum naar vliegveld Basel

Als je van het centrum van Basel naar de luchthaven moet, dan neem je wederom bus 50. De bus terug naar vliegveld Basel vertrekt op dezelfde plek als waar de bus aankomt vanaf de luchthaven, pal voor de hoofdingang het treinstation Basel SBB. Heb je in een hotel in Basel overnacht, dan heb je een Mobility Ticket ontvangen. Hiermee kun je gratis met het openbaar vervoer in Basel reizen, dus ook met de bus terug naar de luchthaven.

Tip!

Meer informatie over de bus van en naar het vliegveld van Basel vind je op de website van het openbaar vervoersbedrijf van Basel, BVB. Daar vind je onder andere de actuele bustijden, prijzen en het schema van bus 50. Tip: boek een hotel in Basel op loopafstand van een treinstation.

euroairport basel